søndag 24. januar 2010

Godt Nytt År!!

”Se jeg gjør noe nytt” Jes.43:19

Det nye året har kommet godt i gang. For oss er det et spennende år som ligger foran oss. Vi har ventet så lenge for å få begynne på dette nye året.. og Året fikk en fantastisk start!

2. januar hadde vi storslagen bryllupsfeiring. Vi startet festen med en velsignelse og gjentagelse av løftene vi hadde gitt til hverandre i sommer. Det var Sigbjørn Heier som foretok selve velsignelsen i Iveland kirke og så var det videre fest på Grosås Senter. Det var et eventyrbryllup i eventyrland. Været var kalt, men utrolig flott. Sola viste sin beste side og snøen glitret som små diamanter og prydet busker og trær. Det var en utrolig vakker ramme rundt dagen. Selv om det ble litt i det
kaldeste laget å ta bilder ute i 12 minus…

Det var koselig å kunne samle familie og venner for å feire den pakten jeg og min mann har inngått framfor Gud. Vi giftet oss i sommer på en perfekt sommerdag og nå fikk vi feire med storfamilien og vennene våre på en perfekt vinterdag. Vi ønsker å takke alle som kom for at dere var med å skape slik en flott dag.

To dager etter feiringen vendte vi nesa nordover mot Hamar og Grimerud igjen. Der var det kaldt, men gjensynet med venner og bekjente varmet godt. Det var flott å bli bedt for og bli sendt ut formelt av UIO Norge og Grimerud. Da vi ble redde for at bilen ville si takk for seg, dersom gradestokken skulle krype ned mot -40 C bestemte vi oss for å gjøre oppholdet på Grimerud kort. Etter et par dager dro vi sørover mot Tønsberg, så Larvik og videre til Hirtshals og begynte på den lange kjøreturen mot Østerrike.

Etter en intens 24 timers kjøretur ankom vi den lille byen utenfor Wien der vi skal bo. Etter et par dager fikk vi kjøleskap, men dessverre lot internett vente på seg. Ellers så tar det tid å finne mat som passer norske mager, forstå hvordan man skal få varmtvannet til å renne stødig ut av krana, og hvordan man registrerer seg i det Østerrikske helsevesenet. Ennå har vi ikke funnet ut hvordan man bruker møbelpusset og kalk oppløseren som selvfølgelig bare kommer med tyske bruksanvisninger.
Nå har jeg og min kjære tålmodige mann, vært i utallige møbelbutikker i forsøk på å finne de billigste tilbudene. Vi endte opp med dobbeltseng () og kommode fra IKEA – kjent og trygt (vanedyr). Det blir flere turer til ulike steder for å finne ting vi trenger for å skape et hjem. Hvis noen har noen gode tips å dele – for å gjøre ting litt koselig så tar jeg gjerne i mot. Takk til alle dere som var med og bidro slik at vi kan kjøpe oss møbler her nede.

Allerede første dagen vi ankom møtte vi et annet nygift par på vår alder. De har vært en stor velsignelse. To ganger har vi fått gleden av å være med i husgruppa deres der vi møter flere par på vår alder. Det er litt morsomt hvordan vi har kommet i kontakt med så mange forskjellige mennesker de siste to ukene. Vi har også begynt på tyskkurs og møtt flere som også er i begynnerstadiet i forhold til språk. Kurset går greit for oss begge. Men jeg må nok innrømme at Per Eirik tar tysken litt raskere enn meg – det kan nok ha noe med at han hadde to år med tysk på ungdomsskolen mens jeg så vidt besto mitt ene år.

Legg gjerne igjen en hilsen eller kommentar, vi gleder oss til å lese dem – det er alltid like spennende å se om noen har lagt igjen noe.
Ha en velsignet dag.

Bønnebehov:
- Be om at Gud fortsatt skal åpne dører for oss slik at vi møter mennesker som vil være til velsignelse og som vi kan velsigne.
- Be også om at vi skal få Guds visdom og nåde i alt vi gjør
- Be om at vi skal være beskyttet fra skade og sykdom
- Be om at vi skal bli effektive bærere/delere av Guds gode budskap
- Be om at vi skal få flere støttepartnere

1 kommentar:

  1. Hurra! Så godt å lese hvordan det går med dere der nede og at alt ser ut til å være godt og positivt:) Jeg er glad for dere! -May Ingunn

    SvarSlett