onsdag 7. april 2010

ØSTERRIKE KALLER!!!

Sola skinner inn av vinduet her jeg sitter og begynner på mitt andre forsøk på å skrive denne bloggen. Det begynner å bli varmere her (ca 20grader) og blomstene jeg plantet for noen uker siden spirer godt.

Det begynner å bli en stund siden sist jeg skrev blogg og samvittigheten gnager litt i meg. Det er ikke lett å prøve å samle alle tanker, følelser, erfaringer og fakta - slik at det best mulig beskriver våre dager og situasjon her nede. Vi savner dere, vennene våre, familien vår og andre bekjente! Håper dere alle har hatt en flott påske og at påskebudskapet fikk berøre dere alle.

Vi koste oss i påsken. Vi tok friheten til å besøke noen slektninger av meg i Schladming. Det ble fire flotte dager, med mye fjell og sol. Selve påskehelgen var vi hjemme i Guntramsdorf. Vi koste oss, grillet, laget lammelår og gikk tur sammen med et vennepar. Det er deilig med noen fridager etter en litt hektisk mars måned. Vi var også med på to gudstjenester. Den ene i menigheten til cellegruppa vår – der cellegruppa var ansvarlig for selve gudstjenesten. Vi opplevde det som interessant å skulle dele ut nattverd når vi ikke visste hvordan det gjøres i denne menigheten (vi prøvde og spørre- uten hell)- det ble en mer eller mindre komisk seanse. Lørdag kveld var vi på en mer høytidelig gudstjeneste i den Lutherske menigheten i Mödling. Her kunne vi gjenkjenne litt av liturgien og oppdage nye ting. Vi traff også en svenske (alltid hyggelig å møte andre skandinaviere her nede) som hadde god kjennskap til UIO. Det var veldig koselig.

I mars hadde vi besøk av et team fra Grimerud. Det var et team med fire flotte kvinner. Heldigvis var de veldig selvdrevne og fant selv frem til muligheter for evangelisering osv. – vi stilte opp med telefonnumre og de gjorde resten selv. De evangeliserte på kafeer, på gata, i et kjøpesenter og sang lovsanger/salmer på t-banen og et gamlehjem. Det var gøy å se/høre alt de fikk være med på. De fikk også være med en annen misjonsorganisasjon her nede og jobbe litt med asylsøkere. Første uken teamet var her ble vi med dem på litt sightseeing – men fant fort fram til at vi måtte overlate det meste av teamting til teamet selv. Teamet hjalp oss med å sette i stand kontoret – rydde litt i gamle ting, vaske, vaske, vaske og kaste mye søppel. (TUSEN TAKK!!!)

Samtidig som teamet var her jobbet vi med ”byråkratimølla”- som vi måtte igjennom for å få ordnet med varig oppholdstillatelse, få sykeforsikring (fant ut at vi ble meldt ut av NAV, når vi reiste fra Norge) og få omregistrert bilen. Det ble mange turer til ulike kontorer og håpløse telefoner til NAV.

Dagen teamet vendte nesa hjemover mot Norge, avsluttet vi tyskkurset. Per Eirik gjorde det som forventet mye bedre enn meg. Jeg har en liten misstanke om at jeg nok en gang klarte å gjemme meg bak god uttale og en svært dyktig mann. Det må sies at noen på studiet knapt nok klarte å si et ord uten å legge til –ishi, eshi eller lignende… da er det ikke vanskelig å høres god ut med norsk ”aksent”. Har jeg blitt bedre i tysk? Ja, da, litt så. Jeg forstår mye mer enn da jeg kom hit, men hver gang jeg sier det – hopper Østerrikerne inn i en eller annen lang avhandling som de mener at jeg bør forstå… sukk Jeg mangler ordforråd. Jeg ber herved om forbønn! Vi venter med å ta et nytt tyskkurs til august. Vi ser behovet for en liten pause og få praktisert språket litt. Ettersom mai stort sett blir fylt med besøk og jobbing og juni med tur til Norge (på kurs i Skien) ser vi at det blir lite tid til kurs akkurat nå.

I cellegruppa vår har vi fått være med å dele et par ganger. En av lederne i gruppa sa vi var med å skape liv igjen i gruppa. Det er jo positivt. Vi tror vi er der (og i Østerrike ellers) for å utfordre litt – utfordre Østerrikere til å ta Gud og Guds ord på alvor – ta ansvar og leve et Jesus liv. Mye oppleves som halvtørr kristendom her nede – nesten kjedsommelig. Be gjerne om at vennene våre skal bli åpne for DHÅ og hans verk/ledelse i livene sine.

Håper alt står bra til med dere der hjemme! Vi har våre ”ups and downs” og setter pris på alle kort/brev/tegninger/bilder/ e-poster og forbønner vi måtte få. Vi storkoste oss i dag da vi fikk en stor pakke med blader, bamsemoms og lakris fra Norge! Jeg danset rundt på gulvet! Send oss gjerne noe om du får noen tanker fra Gud, bibelvers osv også. Vi setter pris på store og små oppmuntringer. Om noen kunne tenke seg å komme på besøk/komme å hjelpe oss, er dere hjertelig velkomne. Vi kan få leie rom og senger for en relativt billig pris her nede (ca 15 Euro pr natt).

Vi trenger fortsatt økonomiske støttepartnere, så be gjerne for oss at ting skal legge seg til rette.

Andre Bønneevner:
• Be for Østerrike. Be om at de kristne vi kommer i kontakt med får mot til dele sin tro med andre mennesker.
• Be om at Gud skal sende mennesker hit til UIO basen som ønsker å jobbe i Østerrike. Be om at Gud skal forberede og utruste mennesker som han sender hit.
• Takk for støtte i tanker, forbønn og økonomisk. Det er så godt å kjenne at folk står rundt oss.

2 kommentarer:

  1. Så kjekt å lese bloggen deres!! :-) har tenkt på dere mange ganger!!
    Hva er adressen deres? ;-)

    SvarSlett
  2. Så koselig! Tenker på deg også og savner deg. Adressen vår kan jeg sende deg på facebook. Klem

    SvarSlett