torsdag 19. august 2010

A different blogg/ En litt annerledes blogg

English: The following blog does not let you know anything about how we are doing – I am sorry – the words ran out of my fingers while I was trying to write a newsletter, and my husband told me to put it on my blog. It is in Norwegian and I won’t be translating it. I will write a new newsletter/blog soon. Be blessed.

Norsk: Jeg skulle skrive nyhetsbrev, men så rant dette ut av meg. Jeg er kanskje litt i overkant glad i å skrive. Håper det kan være til oppmuntring for noen… så kommer nyhetsbrev og forhåpentligvis også en ny blogg om hvordan vi har det om en kort stund.


En Umulig Livsstil
Har du noen gang lest om Jesus i NT og tenkt at Han krever det umulige? Jeg leste Jesu ord om å vende det andre kinnet til (Matt.5:39)her for et par uker siden. Så tenkte jeg – det er egenlig litt umulig det Jesus ber om her. Hvem i all verden vender det andre kinnet til når noen slår slik at de kan slå der også – eller gir mer til en som ønsker å ta/stjele det du har? Jeg klarer ikke leve opp til denne standarden. Hvor mange ganger har jeg ikke lagt ansiktet i hendene og tenkt ”åh nei… ikke nå igjen”? Litt raskt sint og litt rask reaksjon. Av og til skylder jeg på at jeg har rødt hår… men tror ikke det er en holdbar forklaring i lengden.

Jesu ord er egentlig helt umulige. Tenk over følgende: Vi kristne er kalt til å følge Jesus, hvilken framtid hadde Jesus? Han ble korsfestet. Så om vi følger Jesus sitt eksempel skulle det lede til - ja, korsfestelse. Jesus sine ord er ofte stikk motsatt av min logikk, fordi jeg er opptatt av å overleve – opp og fram. Følger jeg Jesu sine ord har jeg ingen framtid – de leder til død over meg. Tragisk.
Ja, så har han kalt oss til en umulig livsstil – som går i mot min logikk, - og reaksjonsmønstre. Heldigvis resulterte korsfestelsen i at jeg kan be om tilgivelse og være sikker på at jeg får den fra Gud. Jeg kan si: Unnskyld til alle som måtte ha lidd under min vrede.

Etter korsfestelsen kom oppstandelsen. Jesus sto opp fra de døde ved Guds kraft – Den Hellige Ånd. Nå har han gitt meg og alle andre som tror på Jesus Den Hellige Ånd – til hjelp. Han hjelper meg til å se logikken i å oppgi sitt eget liv og leve en livsstil som i utgangspunktet virket umulig. Tenkte lenge at det her går automatisk – bare jeg har en relasjon til Gud så ordner det meste seg – så ble jeg stoppet av disse ordene: Vend det andre kinnet til… hm de virket i overkant ulogiske – og undersøkte jeg litt nærmere i Bibelen og hjerterota fant jeg ut at det var en hel del i meg som ikke helt likte Jesus sine løsninger på ting… hm… Det var da jeg på ny oppdaget at det livet jeg er kalt til leder meg ikke til liv som gir meg fordeler, eller noe jeg kan se stolt tilbake på. Har du noen gang lest en kristen biografi og tenkt: Han/hun levde et forferdelig liv – de og familien hadde det jo tøft hele tiden…? Har lest et par sånne bøker i sommer – kanskje det preger meg.

En annen del av denne umulige livsstilen er Guds rike. Vi er borgere i Guds kongedømme. Det er den fantastiske biten av fortellingen. Vi får ha Den Hellige Ånd på innsiden – slik at når vi legger våre hende på syke i Jesu navn så blir de helbredet, sier til demoner at de skal fare- så farer de osv. Vi er automatisk meldt inn i ”Alt er mulig for Gud” fanklubben – vi har en del av Guds herlighet på innsiden. Hm.. høres umulig ut dette også… men dette har vi ”beviser på” i all fall i erfarings forstand. Vi ser at folk blir helbredet og vi merker Guds Ånd.

Ja, mot alle umuligheter – så lever vi korsfestede liv. Den som sier at forandring er umulig trenger bare å se en gang til på hva som skjedde da Jesus var død – han sto opp – helt umulig, men det skjedde. Den samme kraften bor i meg – og deg, om du tror. Så kan Gud, Den Hellige Ånd uansett hva vi måtte tro – forandre oss. Han gjorde død til liv.

Men… det er vel umulig for meg å se at syke blir friske. Ja, helt umulig, men jeg har sett det noen ganger i det siste, og vet at det ikke har noe med meg å gjøre. Nettopp fordi vi er korsfestet med Jesus – og samtidig oppstått med Han – som i seg selv er ganske rart, så kan Jesus leve sitt liv ut igjennom oss. Han helbreder. Så blir ikke jeg så viktig – det er jo et mye mer tilfredsstillende liv å se på at syke blir friske, være med når Han hjelper folk og være med når Han forandrer. Det er jo fantastisk.

Håper ikke du ser dette som et innlegg til støtte for selvpining eller lovisk etterfølgelse av Guds regler og bud. Da tar du feil. Alt vi får fra Gud er ufortjent – av nåde. Det vil si at det umulige livet – kan bare leves ved hjelp av Gud selv som bor i oss ved Den Hellige Ånd. Det er Han som utrydder umuligheter – gjør dem mulig. Dette er heller et innlegg i ”tilgi meg Gud - jeg vil la deg lede meg” kapittelet i mitt eget liv, og en oppfordring til deg om å la Gud få lede deg på en umulig vandring.

Blessings